EHBO

Dordrecht

Cursus EHBO aan kinderen

Eerste hulp aan kinderen.

Dat er ook met kinderen en baby's vervelende dingen kunnen gebeuren waarvan de gevolgen door snel en deskundig ingrijpen kunnen worden beperkt ,hoeft geen toelichting.Vele aanstaande of pasgeworden ouders of grootouders volgen dan ook een opleiding Eerste Hulp aan Kinderen.

Sinds enkele jaren omvat een basisopleiding Eerste Hulp ook de eerste hulp aan kinderen en baby's. Voor gastouders en medewerkers van kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang eist de overheid dat er parate kennis van de eerste hulp aanwezig is.Omdat de volledige Eerste Hulp hiervoor wat uitgebreider is dan nodig,is sinds enkele jaren een opleidingeerste hulp aan kinderen (en baby's) in het leven geroepen.Deze wordt nu afgesloten met een cerificaat.Dit wordt door de overheid geaccepteerd.

Bij EHBO Dordrecht gaat het dan om vier avonden van 3 uren.Naast specialistische reanimatie van kinderen en baby's en het gebruik van de AED, komen hierbij ook allerlei basiszaken rond eerste hulpverlening ter sprake .

 

 Opleiding 2021 : Dinsdag  4, 11,18, 27 november en 2 december

 Opleiding 2022  : Maandag 11, 18, 25 april,  2 en 9 mei

 

 

 Aanvang van de opleiding  is om 19.30 uur  in de Openhofkerk,Herschelstraat 27 Dordrecht.

Inschrijven voor deze cursus ,mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

P.S  Vele zorgverzekeraars vergoeden deze cursus of een deel ervan

 

Herhalings cursus EHBO aan kinderen

Om de kennis bij te houdenen het certificaat geldig te houden ,is het raadzaam ,om elk jaar een herhalingscursus te volgen.

Herhalingscursus EHBO aan kinderen in 2021 ,maandag 15 november

 Herhalingscursus in 2022  maandag 24 januari en maandag 14 maart

                                                    Aanvang 19.30 uur  in de Openhofkerk,Herschelstraat  27  Dordrecht

Inschrijfformulier voor de herhalinglessen kan je hier downloaden

 

Controleerd u bij uw zorgverzekering voor een vergoeding van de cursus.